این سبزی انواع مختلفی دارد ولی رایجترین آنها کاهوی معمولی ایرانی و کاهوی پیچ است که کاهوی ایرانی از ارزش غذایی بیشتری برخوردار است.
کاهو طبیعتی سرد و مرطوب دارد. برخلاف تصور عام، پرخاصیتترین قسمت کاهو، برگهای خارجی آن است که سبز تیرهتر بوده و به لحاظ کلروفیل غنیتر است. اگرچه کاربرد کاهو معمولا بهصورت خام و در انواع سالادهاست ولی برای تهدیگ و بهندرت در بعضی از خوراکها نیز مورد استفاده قرار میگیرد. البته پخته آن مصارف درمانی نیز دارد.
ارزش غذایی
کاهو سرشار از بتاکاروتن، اسیدفولیک، ویتامین C، مقدار کمی ویتامینهای B1، B2، B3 و B5، ویتامین E، کلسیم، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، آهن، مس و روی است.
خواص درمانی
- کاهو یک مسکن و آرامبخش طبیعی است و بهخاطر اینکه دارای مقدار کمی از ماده شیمیایی لاکتوسین است، مصرف زیاد آن سبب رخوت و سستی میشود.
- کاهو برخلاف انتظار از جمله سبزیجاتی است که معده را تقویت میکند؛ در ضمن ادرارآور بوده و یبوست را نیز از بین میبرد.
- کاهو دارای آهن فراوان است و به عمل خونسازی بدن کمک میکند.
- به بانوان شیرده توصیه میشود که کاهو بخورند چون شیر را زیاد میکند.
- کاهو برای درمان سیاهسرفه، رماتیسم، برونشیت، تشنج، تپش قلب، یرقان، انسداد مجاری طحال و کبد مفید بوده و همچنین تصفیهکننده خون است.
- برای رفع سرفه و درد سینه کاهو را بپزید و بخورید.
- اگر شبها از مشکل بیخوابی رنج میبرید، پیش از خواب کاهو بخورید.